Wie volgt ‘Ondernemer van het Jaar 2013’ Hans Vereijken op?

Laarbeek/Gemert-Bakel – Een groot succes. Dat was de ‘Ondernemer van het Jaar’-verkiezing in 2013. Nog steeds hebben winnaars ‘Ondernemer’ Hans Vereijken (Vereijken Kwekerijen) en ‘Starter’ (Koen Schrama, TRIA Fietsen) veel profijt van hun titel. Maar ook de andere deelnemers kijken met veel plezier terug op het leerzame traject. Na vier jaar gaat er weer een nieuwe verkiezing van start. Op donderdag 30 maart heeft de kick-off van dit nieuwe traject plaatsgevonden, dit in de voormalige klokkengieterij in Aarle-Rixtel.

‘Ondernemer van het Jaar Peel Noord’

Het is de derde verkiezing die op stapel staat. De eerste – gehouden in 2009 – vond alleen in Gemert/Bakel plaats. In 2013 hebben de gemeenten Laarbeek en Gemert/Bakel de handen ineengeslagen. De verkiezing wordt georganiseerd door de Stichting Ondernemer van het Jaar Peel Noord. In het bestuur en de werkgroepen zijn veel ondernemers uit beide gemeenten vertegenwoordigd. Voorzitter Ronald Gerrits (Gerrits & Van Gulick Notarissen) vertelt: “De verkiezingen waren een groot succes. Het gaat niet alleen om de titel; er vindt een jaar lang een traject plaats voor de deelnemers. Dit is heel leerzaam. Daarnaast leer je als deelnemer veel collega-ondernemers kennen. Dus ook al win je niet: het is toch heel waardevol om mee te doen. Zowel voor ‘Starters’ als voor ‘Ondernemers’.”

Starter- en Ondernemersprijs

De verkiezing bestaat uit twee delen: de startersprijs en de ondernemersprijs. Voor het starterstraject mogen ondernemers meedoen die maximaal drie jaar bezig zijn (geteld vanaf 1 januari 2014). “Je kunt dit zien als een soort aanmoedigingsprijs”, . “Beide trajecten vinden grotendeels separaat van elkaar plaats. Het gehele jaar door zijn er bijeenkomsten. Een gerenommeerde jury kiest uiteindelijk de drie finalisten, zowel voor de ‘Starter’ als ‘Ondernemer’. Het traject eindigt met een fantastische verkiezingsavond op zaterdag 24 maart 2018 voor heel ondernemend Laarbeek en Gemert-Bakel.”