Frank van der Meijden

Burgemeester Laarbeek

Sinds juni 2016 ben ik burgemeester van de groenste gemeente van Europa: Laarbeek.

Vier mooie kernen die elk een eigen dynamiek hebben en die zich alle kenmerken door een sterke maatschappelijke en sociale structuur. Gemeenten zijn al lang niet meer dat afstandelijk bestuurlijk bolwerk, maar vervullen steeds meer een faciliterende rol. We gaan als overheid mee met de tijd. Dat vraagt om noodzakelijke vernieuwing van het politiek bestuur en de organisatie die daarbij hoort.

We ondersteunen ideeën vanuit de samenleving en jagen initiatieven aan. Als mooi voorbeeld noem ik de Dragons’ Den die we vorige jaar hebben georganiseerd. Iedereen met een goed duurzaam idee kreeg de gelegenheid om dat voor een professionele jury toe te lichten en zodoende financiële middelen genereren. Daar zie je ondernemerschap groeien en mensen tot bloei komen. Jonge talenten die kansen zien in nieuwe ontwikkelingen.

Daarnaast hebben we natuurlijk ook bedrijven die hun bestaansrecht al lang bewezen hebben. Maar ook daar vraagt het ondernemerschap om vernieuwing en innovatie om de continuïteit te garanderen.

 

De Ondernemer van het Jaar-verkiezing is een prachtig initiatief dat ik graag ondersteun; ondernemers een zetje in de rug geven, even wat wind mee. Dat geeft hen energie en wellicht de publieke bevestiging van hun ondernemerschap en de drive om door te gaan. Succes aan alle ondernemers en zeker aan de genomineerden!