Finalisten Ondernemer van het Jaar zijn bekend!!

Woensdagavond vond de laatste en belangrijkste bijeenkomst plaats. Tijdens deze avond werden de drie finalisten bekendgemaakt. De OvhJ-commissie – bestaande uit onder andere oud-deelnemers – kreeg het afgelopen jaar een compleet beeld van de ondernemers. Ook werd een ondernemersprofiel gemaakt. Uiteindelijk kwam een deskundige gerenommeerde jury bij elkaar om de profielen te beoordelen. Zij kozen de top 3 van ondernemers, die tot de finalisten behoren. Voorafgaand aan de bekendmaking gaat de jury deze 3 bedrijven bezoeken om tot een winnaar te komen.

Rogier van Sambeek
Rogier is sinds 2011 directeur en mede-eigenaar van Kanters Special Products, waar hij in 2002 is begonnen als exportmanager. Hij is opgegroeid in Beek en Donk en woont tegenwoordig in Eindhoven met zijn partner en dochter. Kanters Special Products maakt vloeibare voedingssupplementen voor de veehouderij. Kanters staat voor ‘Healthy Animals, Healthy Farm’ en ontwikkelt duurzame alternatieven voor antibiotica die diergezondheid, dierenwelzijn en bedrijfsresultaten van de boer verbeteren. Dit zijn o.a. vloeibare voedingssupplementen die via het drinkwater of (brij)voer worden toegediend aan kippen, varkens en koeien. Gezonde dieren hebben geen medicijnen nodig en presteren beter, wat zal resulteren in een hoger rendement voor de veehouder. Alle recepturen worden in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd. Kanters Special Products is wereldwijd sterk in 60 landen en heeft een verkoopkantoor in Italië.

Antonie Slegers
Antonie woont samen met Nancy en hun twee dochters in Gemert. Samen hebben zij de online webshops www.allesvoorhorloges.nl en www.horloge-bandjes.nl (in 12 talen). Met dagelijks vele orders afkomstig vanuit alle werelddelen proberen zij met hun team vooral de consument te kunnen voorzien van de juiste onderdelen. Voornamelijk leveren zij horlogebanden, batterijen, gereedschappen, bevestiging pennen-schroefjes, etc. Ook hebben zij een uitgebreid assortiment horloges en sieraden. Deze kunnen online besteld worden, maar het is daarnaast ook verkrijgbaar in hun fysieke winkel DANA Juwelier te Gemert. Op die locatie hebben zij ook sinds 1991 een reparatieatelier.

Jordie van Berkel-Schoonen
Jordie is oprichter en eigenaar van F-Fort B.V. Dit bedrijf levert transitiemanagement vanuit inkoop en facilitair management. Het klantenportfolio is verspreid over zowel de publieke als private sector, waaronder Nike, gemeente Maastricht en Nutricia. F-Fort is een eigentijdse organisatie, opgericht tijdens de crisis in 2012, bestaande uit acht fulltime medewerkers en circa twintig business partners. Jordie is inmiddels ruim 20 jaar actief in het werkveld. Ze is medeauteur van een standaardwerk op gebied van inkoop. Naast F-Fort is ze voorzitter van Stichting Britt Helpt, om concreet en kleinschalig ontwikkelingswerk te doen gericht op onderwijs in Zuid-Afrika en is ze exploitant van een vakantievilla in Spanje.