Arno Kantelberg

hoofdredacteur en uitgever van de Nederlandse Esquire

Arno Kantelberg (Gemert, 1968) is hoofdredacteur van Esquire en Men’s Health. Kantelberg, die in 1992 cum laude afstudeerde aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg, heeft een lange carrière in de media achter de rug. Hij was redacteur, adjunct-hoofdredacteur en hoofdredacteur voor verschillende titels, onder meer voor HP/de Tijd en Nieuwe Revu. In 2008 werd hij door het Nederlands Uitgevers Verbond gekozen tot Hoofdredacteur van het Jaar, een prijs waarvoor hij in 2007 al genomineerd was.

Kantelberg schreef meerdere boeken, maar ook columns in tijdschriften en scenario’s voor tv. Zijn meeste recente boek, Man op z’n best, wordt gezien als het standaardwerk over de stijl van de man. Als hoofdredacteur van Esquire zit hij vooraan bij de internationale modeshows en bekende Nederlanders vrezen het oordeel van Kantelberg in diens wekelijkse column op de achterpagina van Volkskrant Magazine. Het literaire voetbaltijdschrift Santos, waar Kantelberg een column voor schrijft, noemt hem de Stijlmeester des Vaderlands.

Hij is vaste mediadeskundige bij het Radio1-programma De ochtenden en regelmatig te gast bij talkshows als Jinek en RTL Late Night. Momenteel schrijft hij in opdracht van uitgeverij Podium aan meerdere boeken, waaronder een Brabant-trilogie waarin Gemert ook een rol speelt.