Finalisten starter van het jaar Peel Noord bekend

Paul de Koning (KingsTalent), Marjolein Wissema (De Pastorie) en Perry Hanssen (Hanssen Interior Design) zijn de drie finalisten van de Starter van het Jaar Peel Noord 2018-verkiezing. Op zaterdagavond 24 maart wordt middels een spectaculaire finaleavond bekend wie er vandoor gaat met deze mooie aanmoedigingsprijs.

Bijna een jaar geleden konden inwoners startende ondernemers nomineren voor de aanmoedigingsprijs van de Ondernemer van het Jaar Peel Noord 2018-verkiezing. Starters uit Laarbeek en Gemert/Bakel die maximaal 3 jaar bezig waren met hun bedrijf mochten aangemeld worden voor dit traject. Commissielid Erik Nooijen vertelt: “Het gaat niet alleen om de prijs. Het is een heel leerzaam traject. Er wordt kennis gedeeld, informatie verschaft en een nieuw netwerk aangeboord. Uiteraard is het mooi als jij uiteindelijk diegene bent die met de prijs naar huis gaat, maar dat is niet waar het alleen om draait.”

Na twee bijeenkomsten werden 16 starters geselecteerd, die het traject mochten volbrengen. Zij kwamen diverse keren bij elkaar voor informatieve en informele avonden. Thema’s als financiën, marketing en pitchen passeerden de revue. Erik vult aan: “Separaat van het Starter van het Jaar-traject loopt de verkiezing van de Ondernemer van het Jaar. Ook daar zijn 16 ondernemers in de race voor deze felbegeerde prijs. Gedurende het traject vond er ook een koppeling tussen de ondernemers en de starters plaats. Zo konden de ondernemers de starters coachen en de starters kregen feedback en input van de ondernemers. Erg leuk en waardevol!”

Maandagavond kwam de startersgroep bijeen voor een laatste informele avond, waarbij de drie finalisten bekend werden gemaakt. Commissielid Carla Grootjen prijsde alle starters voor hun inzet, motivatie en ondernemerschap. Uiteindelijk waren het Perry Hanssen (Hanssen Interior Design), Marjolein Wissema (De Pastorie) en Paul de Koning (KingsTalent), die de hoogste ogen gooiden en als finalist betiteld zijn. Erik vertelt: “Marjolein startte een paar jaar geleden De Pastorie in Aarle-Rixtel. Een geweldige locatie waarin zij een unieke vorm van zorg levert. Het is een kleinschalige woongemeenschap, geschikt voor bijna iedereen met een zorgindicatie. Ze zit zelfs al helemaal vol. Paul startte met zijn broer het bedrijf KingsTalent. Zij scouten jongeren voor een sportcarrière gecombineerd met een studie op een universiteit in de USA. Paul is zelf ervaringsdeskundige op dat gebied en ervoer destijds dat het lastig is om als student op een universiteit in Amerika terecht te komen. Zodoende bouwde hij KingsTalent op, waarmee hij jaarlijks samen met zijn broer vele talenten scout en op universiteiten in de Verenigde Staten plaatst. Een uniek bedrijf, dat in korte tijd al enorm gegroeid is. Perry is de eerste ‘bewoner’ van de klokkengieterij. Hij zit vooraan in het monumentale pand in Aarle-Rixtel met zijn bedrijf Hanssen Interior Design. Perry is een geboren ondernemer, die weet wat hij wil met zijn bedrijf. Hij heeft een sterk doel voor ogen en werkt daar hard voor. Dit doet hij samen met zijn vrouw. Hij wil hun passie voor interieur en architectuur bekendmaken op hoog internationaal niveau. Dit werpt nu al zijn vruchten af.”

De drie finalisten krijgen nog één laatste opdracht. Op dinsdagavond 27 februari moeten zij zich nog éénmaal presenteren tegenover een deskundige jury. Daarbij moeten zij de jury zien te overtuigen waarom hij of zij dé Starter van het Jaar 2018 is. Deze jury staat voor de moeilijke taak om een keuze te maken uit 3 goede kandidaten.

Bron: Gemert Nieuwsblad en MooiLaarbeek